• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Урочисте відкриття меморіальних дошок героям-випускникам

Урочисте відкриття меморіальних дошок героям-випускникам

2024-02-20

20 лютого в Україні відзначається десята річниця вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні, людей, які загинули у боротьбі за ідеали демократії та європейське майбутнє. Ця дата стала символом незламної волі українського народу, його готовності боротися за свої права та гідність, а також трагічною сторінкою в історії країни, коли мирні протести на Майдані перетворилися на кровопролитну боротьбу за майбутнє країни.

І ось знову Україна переживає найбільше випробування в новітній історії - збройну боротьбу за незалежність і територіальну цілісність проти російського агресора. Сучасна російсько-українська війна триває від 2014 року. Повномасштабне вторгнення російських військ в Україну в лютому 2022 року відкрило нову сторінку героїзму, стійкості та, на жаль, втрат в боротьбі за суверенітет і соборність.

Саме сьогодні, у день, що став символом вшанування людей, які віддали свої життя за вільну та незалежну Україну, у Шевченківському районі відкрито меморіальні дошки на будівлях закладів освіти нашим Героям - випускникам: Желніну Єгору ( ХЛ №51) та Халапову Веніаміну ( ХГ №117). Обидва Герої - медики на фронті рятували чужі життя. Як виявилося, що ціною власного.

Скорбота... Сльози рідних... Теплі слова побратимів...Спогади вчителів та однокласників… І світла пам'ять Героям, закарбована в граніті та наших серцях! Ми пишаємося Вами, Герої! Про подвиг, що вартував життя, захищаючи нас від російських загарбників, будемо переповідати нащадкам! Вічна пам'ять, Вам - наші Герої! Слава Україні!

Кiлькiсть переглядiв: 0