• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Локація для заступників директорів шкіл з ВР в межах районного серпневого педагогічного тижня

Локація для заступників директорів шкіл з ВР в межах районного серпневого педагогічного тижня

2021-09-23

23.09.2021 відбулася робота локації для заступників директорів шкіл з ВР в межах районного серпневого педагогічного тижня за темою: «Виховний простір як засіб соціалізації здобувачів освіти в Новій українській школі та мотивації учнівської молоді до активної участі в житті громади».

В ході роботи були розглянуті питання:

  1. Репортинг «Роль педагога у створенні виховного простору та формуванні проактивної молоді в умовах реформування освіти: про підсумки виховної роботи у 2020/2021 н.р.»;
  2. Інформаційний дайджест «Основні нормативно-правові документи щодо створення виховного простору в закладах освіти»;
  3. Банк педагогічних ідей «Виховання успішної особистість - запорука успішного майбутнього громади»:

  • «Формування активного навчального простору предмета «Захист України» та військово-патріотичного виховання школярів у форматі Нової української школи шляхом функціонування освітнього кластеру»;
  • «Миротворча діяльність учасників освітнього процесу задля збереження миру та добра»; «Створення можливостей для самореалізації та розвитку потенціалу учнівської молоді, її участі та інтеграції у суспільне життя»;
  • «Формування у молодої генерації українців європейських цінностей та розуміння перспектив розвитку України як європейської держави шляхом залучення їх до активної діяльності у проектах євроклубів».

За підсумками роботи були окреслені завдання на шляху до створення виховного простору у 2021/2022 н.р.

  1. Оновлення системи виховання в закладах освіти спрямованої на створення безпечного середовища, формування моральної особистості, активного громадянина, патріота своєї країни, здатного мислити вільно, критично, готового до свідомого життєвого вибору та реалізації свого особистісного потенціалу, відповідального та ініціативного лідера, який вміє мотивувати самого себе та інших.
  2. Створення умов для трансформації знань та емоцій дітей в компетенції, необхідні для успішної реалізації власного життєвого сценарію.
  3. Сприяння соціалізації здобувачів освіти шляхом залучення їх до участі у виховних заходах та конкурсах різних рівнів, у роботі дитячо-юнацьких громадських організацій закладів освіти, участі учнівського самоврядування у реалізації національних, регіональних програмах, районних та міських заходах.
  4. Підвищення ролі євроклубів у проведенні молодіжних інформаційних кампаній з питань європейської інтеграції України. Розширення мережі шкільних євроклубів та активізації роботи діючих євроклубів щодо розвитку міжнародного співробітництва зі школами-партнерами міст-побратимів Харкова.
  5. Підвищення рівня зацікавленості та компетентності батьків із питань виховання юного покоління харків’ян.

Фотозвіт

Кiлькiсть переглядiв: 0