• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • "Школа медіаторів" - проєкт учениць ХГ № 47

"Школа медіаторів" - проєкт учениць ХГ № 47

2021-09-22

Учениці Харківської гімназії № 47 Артюх Анастасія та Бурлакова Вероніка в травні 2021 р. стали фіналістками тренінгу UPSHIFT Україна з проєктом «Школа медіації». Вже у вересні на базі Karazin Student Hall ХНУ ім. В. Н. Каразіна дівчата реалізують свій проєкт, призначений для учнів старших класів закладів освіти нашого міста, які прагнуть зробити шкільне середовище максимально комфортним, а світ – добрішим.

Мета харківської «Школи медіаторів» полягає в тому, щоб залучити й навчити підлітків функціям медіатора, носія цінностей ненасильницького спілкування. У рамках цього проєкту 18-19 та 25-26 вересня 2021 року заплановані тренінги за участю спікерів та медіаторів з психології, комунікативних навичок, представників аналітичного центру, викладачів закладів вищої освіти м. Харкова тощо.

Згідно з дослідженням ЮНІСЕФ, лише 4 відсотки дітей в Україні, які стикалися з непорозуміннями в колективі, звертатимуться до дорослого за допомогою. Учасники харківської «Школи медіаторів» отримують знання з переговорів, соціології, фасилітації діалогів, юриспруденції, ораторської майстерності. Здобувши уміння лишатись нейтральними, оволодівши за допомогою тренерів психологічними прийомами входження в довіру однолітків, шкільні медіатори зможуть виявляти конфлікти на початкових етапах і скеровувати підлітків до психологів, учителів або батьків задля вирішення їхньої проблеми.

Натхненні й вмотивовані учні Харкова чекають наступної зустрічі, яка відбудеться 25 і 26 вересня 2021 року.

Ознайомитись з програмою "Школи медіаторів" можна за посиланням.

Фотозвіт

Кiлькiсть переглядiв: 0