• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Майстер-клас для вчителів історії, української мови та літератури

Майстер-клас для вчителів історії, української мови та літератури

2020-02-03

30.01.2020 на базі ХГ № 47 відбувся майстер-клас для вчителів історії, української мови та літератури закладів загальної середньої освіти Шевченківського району за темою «Інтеграція та тестові завдання на уроках української літератури та історії під час підготовки учнів до складання ЗНО».

Майстер-клас підготували і провели учителі гімназії: Студенцова Н.І. (українська мова та література) та Калашнікова Н.Д. (історія).

Педагоги ознайомили учасників заходу з теоретичними аспектами процесу інтеграції на сучасному уроці історії та української літератури: перевагами інтеграційної технології, принципами об’єднання предметів, видами інтеграційних уроків та способами їх планування.

Під час практичного блоку учителі історії, української мови та літератури об’єдналися в 3 групи для моделювання уроків за принципом інтеграції предметів.

Перша група працювала над темою: «Коліївщина і поема Т.Шевченка «Гайдамаки»;

друга – «Період Руїни у романі П.Куліша «Чорна рада»;

третя – «Шістдесятництво як культурницьке та політичне явище. Поети -«шістдесятники».

Спікери груп (Ольховська Н.Ф., учитель української мови та літератури ХЗОШ №146, Кисляк А.І., учитель історії ХЗОШ №125, Родіонова О.І., учитель української мови та літератури ХЗОШ №154, Бармас О.В., учитель історії ХЗОШ №51, Боровкова І.К., учитель української мови та літератури ХНВК №45 «АГ») представляли колегам свої варіанти проведення інтегрованих уроків, а організатори заходу презентували розгорнуті конспекти уроків з досвіду роботи над вищезазначеними темами.

У підсумку педагогам було запропоновано взяти участь у наповненні збірки матеріалів щодо проведення інтегрованих уроків з історії, української мови та літератури.

/Files/images/_2020/20203001.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0