• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Публічні консультації МОН з батьками, освітянами та управлінцями щодо реформи дошкілля в Україні

Публічні консультації МОН з батьками, освітянами та управлінцями щодо реформи дошкілля в Україні

2019-11-19

До 5 грудня МОН проведе низку публічних обговорень у 6 регіонах країни, де спільно з батьками, освітянами та управлінцями визначатиме, якою буде реформа дошкільної освіти в Україні. Під час зустрічей усі учасники зможуть розповісти про найактуальніші проблеми та запропонувати шляхи їх вирішення. Перша публічна консультація відбулась у Києві сьогодні, 18 листопада 2019 року, за участі заступниці Міністра освіти і науки Любомири Мандзій.

“Під час консультацій ми хочемо почути від управлінців, батьків та вихователів, якою вони бачать сучасну дошкільну освіту, як нам урізноманітнити форми цієї освіти, які документи потрібно напрацювати, а які – змінити. Крім того, ми маємо намір вивести нову формулу фінансування дошкільної освіти. Ще одне важливе завдання – до кінця 2020 року надати доступ українським дошкільнятам до сотні нових садочків. Зараз області подають перелік пріоритетних для них закладів, а ми, зі свого боку, робимо аналіз отриманої інформації”, – зазначила Любомира Мандзій.

Далі учасники обговорили наявний стан справ у дошкіллі, а також мали можливість докладніше дізнатися про плани Міністерства. Серед них – втілення принципу “гроші ходять за дитиною” у дошкільні заклади, критерії, за якими оцінюватиметься освітня інфраструктура на місцях, підготовка фахівців-дошкільників тощо.

Загальний графік проведення консультацій такий:

  • 20 листопада – м. Харків (участь Харківської, Донецької та Луганської областей);

Зареєструватися для участі у публічній консультації можна тут.

Заходи організовує Міністерство освіти і науки України за сприяння Національного демократичного інституту, Інституту “Республіка” та за підтримки Уряду Сполученого Королівства Великої Британії та Фонду розвитку ефективного врядування.

З сайту МОН України

Кiлькiсть переглядiв: 0