• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Відзначення Дня української писемності та мови

Відзначення Дня української писемності та мови

2019-11-13

У межах відзначення Дня української писемності та мови заклади освіти району провели ряд заходів, спрямованих на виявлення та підтримки лінгвістично обдарованих дітей, розширення й поглиблення знань з української мови, піднесення її престижу та популяризації серед молоді, виховання почуття національної гідності та патріотизму.

Напередодні Дня української писемності та мови в школах району стартував І етап Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Проведено шкільний та районний етапи обласного фестивалю ораторського мистецтва за темою «Людина завжди повинна пам’ятати, звідки вона пішла в життя (О. Довженко)».

Учасниками міського конкурсу знавців української мови «Філолог-ерудит» серед учнів 5-7-х класів закладів загальної середньої освіти

м. Харкова стали майже 2,2 тис. учнів із 26 закладів освіти району.

8 листопада 2019 року школярі та вчителі всіх закладів освіти району долучилися до написання XІX Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

З нагоди свята в ЗЗСО нагороджено переможців шкільних етапів мовних та літературних конкурсів.

Кiлькiсть переглядiв: 0